Dania warzywnePrzepisy

Zapiekanka z warzyw

Czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 1 opakowanie Fix Curry warzywne Knorr
  • 600 g słodkich ziemniaków
  • 1 łyżka Przyprawy do ziemniaków Knorr
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kaszy kukurydzianej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Bakłażana umyj i pokrój w kawałki o wielkości około 2 cm. Cebulę pokrój drobno w kosteczkę. Oliwę z oliwek rozgrzej w szerokim rondelku. Podsmaż wszystkie warzywa.

Do całości wsyp soczewicę oraz wlej szklankę wody. Gotuj około 15 minut do miękkości soczewicy. Pod sam koniec gotowania dodaj Fix Curry warzywne Knorr i dokładnie połącz składniki.

Ziemniaki umyj i pokrój je w kostkę wielkości około 2 cm. Gotuj, aż do miękkości, a następnie odcedź, posyp Przyprawą do ziemniaków Knorr i ugnieć na puree.

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż usmażone bakłażany z soczewicą. Na górze rozsmaruj grubą warstwę puree.
Wszystko posyp kaszą kukurydzianą i zapiekaj przez 15 minut.

 

źródło: Knorr / infoWire.pl

Leave a reply

0 %