Zapiekanka z warzyw
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 6
Składniki:
- 2 bakłażany
- 200 g czerwonej soczewicy
- 1 opakowanie Fix Curry warzywne Knorr
- 600 g słodkich ziemniaków
- 1 łyżka Przyprawy do ziemniaków Knorr
- 1 cebula
- 1 łyżka kaszy kukurydzianej
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Bakłażana umyj i pokrój w kawałki o wielkości około 2 cm. Cebulę pokrój drobno w kosteczkę. Oliwę z oliwek rozgrzej w szerokim rondelku. Podsmaż wszystkie warzywa.
Do całości wsyp soczewicę oraz wlej szklankę wody. Gotuj około 15 minut do miękkości soczewicy. Pod sam koniec gotowania dodaj Fix Curry warzywne Knorr i dokładnie połącz składniki.
Ziemniaki umyj i pokrój je w kostkę wielkości około 2 cm. Gotuj, aż do miękkości, a następnie odcedź, posyp Przyprawą do ziemniaków Knorr i ugnieć na puree.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż usmażone bakłażany z soczewicą. Na górze rozsmaruj grubą warstwę puree.
Wszystko posyp kaszą kukurydzianą i zapiekaj przez 15 minut.
źródło: Knorr / infoWire.pl