Świąteczny barszcz czerwony ze śledziem
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 osolony śledź
- 1 opakowanie Barszczu czerwonego Ekspresowego Knorr
- 1 cebula
- 100 g ugotowanej fasoli
- 3 suszone grzyby namoczone we wrzątku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Świąteczny barszcz czerwony ze śledziem
Sposób przygotowania:
- Grzyby gotuj przez 10 minut, a następnie je odcedź.
- Cebulę zarumień na oliwie z oliwek i zalej ją grzybowym wywarem (0,75 l). Całość zagotuj.
- Grzyby posiekaj i wrzuć do wywaru razem z ugotowaną fasolą. Wszystko gotuj przez około 3 minuty i odstaw. Na koniec dodaj Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr.
- Śledzia pokrój w paski i rozdziel na talerzach. Rybę skrop sokiem z cytryny i zalej przegotowany barszczem.
źródło: Knorr