Boże NarodzeniePrzepisyZupy

Świąteczny barszcz czerwony ze śledziem

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 1 osolony śledź
  • 1 opakowanie Barszczu czerwonego Ekspresowego Knorr
  • 1 cebula
  • 100 g ugotowanej fasoli
  • 3 suszone grzyby namoczone we wrzątku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Świąteczny barszcz czerwony ze śledziem

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby gotuj przez 10 minut, a następnie je odcedź.
  2. Cebulę zarumień na oliwie z oliwek i zalej ją grzybowym wywarem (0,75 l). Całość zagotuj.
  3. Grzyby posiekaj i wrzuć do wywaru razem z ugotowaną fasolą. Wszystko gotuj przez około 3 minuty i odstaw. Na koniec dodaj Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr.
  4. Śledzia pokrój w paski i rozdziel na talerzach. Rybę skrop sokiem z cytryny i zalej przegotowany barszczem.

 

źródło: Knorr

Leave a reply

0 %