Sałatka na ciepło z brukselką
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 3
Składniki:
- 100 g kaszy gryczanej
- 300 g świeżej brukselki
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego Zioła ogrodowe Knorr
- 1 cebulka dymka
- 100 g czerwonych winogron
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Przygotuj kaszę według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
Obierz brukselkę na pojedyncze listki, a następnie umyj je oraz winogrona. Kulki owocu poprzekrawaj na pół. Cebulę dymkę pokrój w plasterki.
Rozgrzej na patelni olej i podsmaż na nim dymkę i listki brukselki. Gotowe, przełóż do miski.
Opakowanie Sosu sałatkowego Zioła ogrodowe Knorr połącz z trzema łyżkami wody i olejem.
Na koniec wymieszaj kaszę gryczaną z sosem sałatkowym, winogronami oraz brukselką.
źródło: Knorr / infoWire.pl