Dania warzywnePrzepisySałatki

Sałatka na ciepło z brukselką

Czas przygotowania: 35 minut

Ilość porcji: 3

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 300 g świeżej brukselki
  • 1 opakowanie Sosu sałatkowego Zioła ogrodowe Knorr
  • 1 cebulka dymka
  • 100 g czerwonych winogron
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Przygotuj kaszę według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

Obierz brukselkę na pojedyncze listki, a następnie umyj je oraz winogrona. Kulki owocu poprzekrawaj na pół. Cebulę dymkę pokrój w plasterki.

Rozgrzej na patelni olej i podsmaż na nim dymkę i listki brukselki. Gotowe, przełóż do miski.

Opakowanie Sosu sałatkowego Zioła ogrodowe Knorr połącz z trzema łyżkami wody i olejem.

Na koniec wymieszaj kaszę gryczaną z sosem sałatkowym, winogronami oraz brukselką.

 

źródło: Knorr / infoWire.pl

Leave a reply

0 %