Pstrąg z kiszoną kapustą
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 6
Składniki:
- 2 pstrągi
- Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
- 1 Liść laurowy z Turcji Knorr
- 2 łyżki masła
- 1 biała cebula
- 25 g suszonych grzybów
- 200 g kiszonej kapusty
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 jajko
- 120 g śledzia wędzonego na zimno
- woda w miarę potrzeb
Pstrąg z kiszoną kapustą
Sposób przygotowania:
- Umyj i namaczaj grzyby przez godzinę. Następnie gotuj je przez 15 minut w tej samej wodzie. Odcedź.
- Posiekaj kiszoną kapustę i wstaw ją do garnka. Zlej ¼ szklanki wody, dodaj liść laurowy i duś przez około 70 minut.
- Obierz cebulę, pokrój ją w kosteczkę i zeszklij na maśle. Do całości dodaj kapustę oraz grzyby. Wszystko podsmaż.
- Pokrój śledzia i wrzuć go do kapusty z grzybami. Odstaw do wystudzenia.
- Dopraw danie do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, wbij jajko i wymieszaj.
- Ryby umyj, osusz i oczyść z kręgosłupów.
- Przygotowane pstrągi napełnij kapuścianym farszem i zepnij tuszki wykałaczkami. Ryby posmaruj oliwą z oliwek oraz potrzep szczyptą Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.
- Pstrągi piecz na blasze wyłożonej pergaminem w temperaturze 135 stopni przez około 20 minut.