Boże NarodzeniePrzepisy

Pstrąg z kiszoną kapustą

Czas przygotowania: 90 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • 1 Liść laurowy z Turcji Knorr
  • 2 łyżki masła
  • 1 biała cebula
  • 25 g suszonych grzybów
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • 120 g śledzia wędzonego na zimno
  • woda w miarę potrzeb

    Pstrąg z kiszoną kapustą

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i namaczaj grzyby przez godzinę. Następnie gotuj je przez 15 minut w tej samej wodzie. Odcedź.
  2. Posiekaj kiszoną kapustę i wstaw ją do garnka. Zlej ¼ szklanki wody, dodaj liść laurowy i duś przez około 70 minut.
  3. Obierz cebulę, pokrój ją w kosteczkę i zeszklij na maśle. Do całości dodaj kapustę oraz grzyby. Wszystko podsmaż.
  4. Pokrój śledzia i wrzuć go do kapusty z grzybami. Odstaw do wystudzenia.
  5. Dopraw danie do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, wbij jajko i wymieszaj.
  6. Ryby umyj, osusz i oczyść z kręgosłupów.
  7. Przygotowane pstrągi napełnij kapuścianym farszem i zepnij tuszki wykałaczkami. Ryby posmaruj oliwą z oliwek oraz potrzep szczyptą Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.
  8. Pstrągi piecz na blasze wyłożonej pergaminem w temperaturze 135 stopni przez około 20 minut.

Leave a reply

0 %