Dania mięsnePrzepisy

Papryka nadziewana kaszą kuskus i mięsem indyczym

Składniki:

  • 3 większe papryki
  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • 200 g pieczarek
  • 2-3 średnie cebule
  • 1 jajo
  • sól, pieprz, chilli
  • kasza kuskus

Sposób przygotowania:

Umyte, przekrojone wzdłuż na pół, pozbawione gniazd nasiennych i ułożone w lekko natłuszczonej formie (naczynie żaroodporne) papryki napełnić farszem mięsno-kuskusowym (kuskus zalany wcześniej wrzątkiem lub gorącym rosołem). Pieczarki pokrojone w kostkę podsmażyć z cebulką, dodać do farszu i wymieszać z mięsem, jajkiem i kaszą kuskus. Dodać sól, pieprz i chilli do smaku.

Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez ok 30 – 40 minut.

Leave a reply

0 %